Mi már felkészültünk! Pár hét és itt a nyár. Vannak egy páran azonban, akiknek az első gondolat ami eszébe jut erről a mondatról nem az önfeledt szórakozás, egy tengerparti nyaralás, vagy épp egy jéghideg fagylalt a Balatonparton. Ezek az emberek az allergiában szenvedők. Számukra ez az időszak a túlélésről szól.

De van egy jó hírünk: a megfelelő felkészüléssel a tünetek nem csak enyhíthetők, de akár meg is szüntethetők. Az allergia nem más, mint az immunrendszer zavara. Egy megerősített immunrendszer képes helyén kezelni az allergiát, és a helytelen immunválaszokat úgynevezett immunterápiával módosítani tudjuk.

Az immunterápia az allergén anyag fokozatosan növelt dózisainak a szervezetbe juttatása. Az alapelv ugyan olyan, mint az oltásoknál. Gyakorlatilag felkészítjük, és megtanítjuk a szervezetet a védekezésre, és segítünk kialakítani a helyes immunreakciót. Mielőtt belekezdünk, mindenképp konzultáljunk háziorvosunkkal.

Az immunterápia mellett az immunrendszer általános megerősítése is kiemelten fontos, ha az allergiaszezon alatt nyugodt éjszakákat szeretnénk. Kevesen tudják, hogy az allergia elleni védekezésre a leghatásosabb, a D-vitamin. Általánosságban a D-vitamint a csontozat, fogazat, vagy az izomzat megerősítésére szokták ajánlani, de egy D-vitamin kúra nagyban csökkenti az allergiás reakciót okozó fehérjék szintjét, valamint növeli a toleranciát elősegítő fehérjék szintjét is.

A HOLISTIC PHARMA által kínált D-vitamin készítmény 100% gyógyszeripari tisztaságú hatóanyagokból készült, nem tartalmaz génmódosított összetevőket és szakgyógyszerészek bevonásával készült. Fogyasztását kiemelten ajánljuk a tavaszi hónapokban! Ha a megelőzéssel elkéstünk a gyógyszeres tüneti kezelés mellett javasolt az alábbi egyszerű de annál hasznosabb tanácsokat megfogadni:

  • Viseljünk napszemüveget, hogy kevesebb pollen jusson a szemünkbe!
  • Porszívózzunk sokat és szellőztessük az ágyneműket!
  • Kevesebbet érintkezzünk házikedvenceinkkel, ugyanis a szőrükben rengeteg pollen megtapadhat!
  • Kerüljük a pollenallergén kivonatokat! Ugyan ez a helyzet a mézzel vagy a propolisszal is.
  • Mossunk hajat naponta!
  • Húzzuk fel az ablakokat autóban utazásnál, és éjszakára zárjuk a nyílászárókat!