CARDIOSAN

Tiamin, Koenzim Q10, Kálium, Magnézium és C-vitamin tartalmú, szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők egészségi állapotához igazított tápanyag-összetételű speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer


90 db bélben oldódó vegetáriánus kapszula | Nettó tömeg: 32,7 g

A megfelelő szívműködésért, a normál vérnyomásért és az erek normál állapotáért.*

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI SZÁMLÁRA IS KAPHATÓ!

KINEK AJÁNLOTT?

A készítmény alkalmazása javasolt szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára, a szív- és érrendszer megfelelő működését segítő tápanyagok táplálkozás melletti kiegészítő bevitelére.

A tiamin hozzájárul a szív megfelelő működéséhez.** A kálium részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában.** A C-vitamin hozzájárul a normál kollagéntermelődéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.** A magnézium hozzájárul a normál izomműködéshez.**

A CARDIOSAN ÖSSZETEVŐI

Tiamin (B1-vitamin)

A tiamin fokozza a vérkeringést, valamint segíti a vérképződést.** Antioxidánsként is hatékony, mivel védi a szervezetet az öregedés, az alkoholfogyasztás és a dohányzás degeneratív hatásaitól.** A szervezet tiamintartalékainak feltöltése elengedhetetlen a megfelelő szívizom-működés helyreállításához, valamint a kardiomiopátia és a pangásos szívelégtelenség kezeléséhez.** Egy 1995-ös kísérlet eredményei szerint a B1-vitamin rendszeres bevitele jelentősen javította a súlyos szívelégtelenségben szenvedő és vizelethajtó gyógyszert szedő 30 résztvevő szívfunkcióit.** Forrás: 2. Shimon, L, et al., American Journal of Medicine, 1995; 98:485-90.

C-vitamin

A C-vitamin az erek tágításával segíthet a magas vérnyomás csökkentésében.** Előzetes kísérlet szerint 3000 mg intravénásan alkalmazott C-vitamin 17 magas vérnyomásban szenvedő személy esetében elernyesztette az ereket.** A kutatók véleménye szerint a verőerek rugalmatlanságát az érelmeszesedés okozza, ami ellen a C-vitamin védhet.**

Kálium

Elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségben jelen legyen a szervezetben. Részt vesz az ingerület-átvitelben, a sejtek tápanyag-felvételében, a szívritmus és a vérnyomás szabályozásában, az izom-összehúzódásban.** A sejteken belüli és a sejteken kívüli térben lévő kálium aránya fontos szerepet játszik a szív ingerületvezetésében.** A káliumhiány elhúzódó repolarizációt okozhat, amely az életveszélyes kamrai ritmuszavar kóroki tényezője, különösen az ischaemiás szívbetegségben, szívelégtelenségben, balkamra-megnagyobbodásban szenvedő betegeknél.**

Koenzim – Q10

A koenzim Q10 (ubikinon, ubiquinon) létfontosságú a sejtszintű energiatermelésben, nélkülözhetetlen a sejtek optimális működéséhez.** A Q10 a sejtjeink – így az egész szervezet – energiával való ellátását szabályozza, katalizátorként támogatva a sejtek energiapótlását.** Számos tanulmány igazolja, hogy a koenzim Q10 pangásos szívelégtelenségben való alkalmazásával pozitív eredmények érhetők el.** Szívizombántalmak esetén a koenzim Q10 kedvező hatásúnak bizonyult, csökkentette a fáradtságot, a mellkasi fájdalmat és a légszomjat, így allergiában és asztmában szenvedőknek is javasolható.

Magnézium

A magnézium hozzájárul a normál izomműködéshez, szerepet játszik a sejtosztódásban és részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Csökkenti a szívinfarktusok kockázatát, segíti a szívműködést, normalizálja a vérkeringést.

Javasolt adagolás: Felnőtteknek napi 3×1 kapszula szedése javasolt, melyet ajánlott reggeli és napközbeni étkezések után bő vízzel lenyelni. A készítményt javasoljuk 3 hónapig alkalmazni.

FIGYELMEZTETÉS: A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. A készítmény egyedüli tápanyag-forrásként nem használható. A javasolt napi adagnál nem szabad többet beszedni! Ügyeljen arra, hogy a készítmény fogyasztása mellett is változatos, kiegyensúlyozott étrendet és egészséges életmódot folytasson, mert a termék fogyasztása ezeket nem helyettesíti! Gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen, 25°C alatti hőmérsékleten tárolandó!

Gyártó:
 HOLISTIC PHARMA Zrt.,1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 3., A lph. 3. em. 4.

A napi adag (3 kapszula) tartalmaz:

Tápérték 3 kapszulában 100 g készítményben
Energiatartalom 2.37 kcal (10.10 kJ) 144.5 kcal (618.0 kJ)
Zsír (g) 0.01 0.61
 – ebből telített zsírsavak (g) 0 0
Szénhidrát (g) 0.04 2.44
 – ebből: Cukrok (g) 0 0
Rost (g) 0.60 36.70
Fehérje (g) 0.05 3.058
Nátrium (g) 0.02 1.22
Aktív összetevők 3 kapszulában 100 g készítményben
Tiamin (B1-vitamin) 6.6 mg (*600.0%) 0.40 g
C-vitamin 240 mg (*300%) 14.54 g
Kálium 300 mg (*15%) 18.18 g
Magnézium 87.3 mg (*23%) 5.29 g
Koenzim Q10 75 mg 4.55 g

*NRV%: napi beviteli referencia-érték %-a felnőttek esetében

Összetevők: Kálium-klorid, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszula héj), L-aszkorbinsav (C-vitamin), Magnézium-citrát, Magnézium-oxid, ubiquinone (Koenzim Q10), csomósodást gátló (magnézium-sztearát), tiamin-hidroklorid (B1-vitamin).

Származási hely: EU


*Az étrend-kiegészítők nem tekinthetők gyógyszereknek és nem alkalmasak betegségek megelőzésére, kezelésére, gyógyhatással nem rendelkeznek. Fogyasztásuk nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet, a szakszerű orvosi ellátást és a gyógykezelést, hanem kiegészíti azokat. Ha valamilyen gyógyszert szed rendszeresen, feltétlenül kérje ki kezelőorvosa véleményét, mielőtt elkezdi szedni az étrend-kiegészítőt, hogy elkerülje az esetleges nem várt kölcsön-, illetve mellékhatásokat. Ezen a honlapon található információk tájékoztató, ismeretterjesztő jellegűek, nem az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakvéleményei. Betegségével forduljon orvoshoz!

**Jelen információk nem a HOLISTIC PHARMA Zrt. állításai és megállapításai, hanem az egyes vitaminokról, ásványi anyagokról, nyomelemekről, gyógynövény-kivonatokról, enzimekről, flavonoidokról és egyéb, a készítményeinkben felhasznált összetevőkről a tudományos szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos adatok vagy az EFSA (European Food Safety Authority) által elfogadott, egészségre vonatkozó állítások.

Adagolás:
Felnőtteknek napi 3×1 kapszula szedése javasolt, melyet ajánlott reggeli és napközbeni étkezések után bő vízzel lenyelni. A készítményt javasoljuk 3 hónapig alkalmazni.

Figyelmeztetés:
A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. A készítmény egyedüli tápanyag-forrásként nem használható. A javasolt napi adagnál nem szabad többet beszedni! Ügyeljen arra, hogy a készítmény fogyasztása mellett is változatos, kiegyensúlyozott étrendet és egészséges életmódot folytasson, mert a termék fogyasztása ezeket nem helyettesíti!

Gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen, 25°C alatti hőmérsékleten tárolandó!

Összetevők:
Kálium-klorid, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszula héj), L-aszkorbinsav (C-vitamin), Magnézium-citrát, Magnézium-oxid, ubiquinone (Koenzim Q10), csomósodást gátló (magnézium-sztearát), tiamin-hidroklorid (B1-vitamin).